Jaké koňaky jsou nejlepší
Pokud chcete ochutnat chutě a vůně vinných oblastí slunné Francie, nic vám je nepřiblíží lépe než francouzský koňak.
Odkud je pravý koňak
Pravý koňak musí pocházet jen z regionů západní Francie, jako je Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois a další regiony, kde jsou sluncem zalité vinice, jejichž hrozny zrají pro to, aby se staly tím pravým a jediným koňakem.
nejlepší koňaky zrají v dřevěných sudech
Vyrábí se z bílých hroznů odrůd Ugni Blanc, Fole Blanche nebo Colombard. Po vylisování, kvašení v tradičních měděných kotlících a destilaci zraje v dubových sudech nejméně dva roky. Každý koňak prochází dvojitou destilací, kdy se tekutina zredukuje z 10 litrů vína na jeden jediný litr koňaku.
Jak dlouho dobrý koňak zraje
Podle doby zrání se koňaky dělí na tři kategorie, Very Special – doba zrání 2 roky, Very Superior Old Pale nebo Réserve – doba zrání 4 roky, Extra Old – doba zrání 10 let.
V naší nabídce najdete širokou paletu skvělých koňaků, které vás přenesou do daleké Francie.