Když koktejl, tak s ginem

Gin je velmi oblíbeným nápojem často přidávaným do koktejlů. Vyrábí se podobně jako whisky z žitného sladu, ale přidávají se do něj různé druhy koření, nejčastěji jalovec, pak také další bylinky, které jsou u každého výrobce ginu jiné. Původní gin byl pouze z obilného sladu a jalovce.

Jenever gin je klasický gin vyráběný v Nizozemsku z původní receptury pocházející ze 17. století. Byl vyvinut jako lék na onemocnění ledvin. Je dvakrát destilovaný a zraje v dubových sudech.

London dry gin vznikl z Nizozemské receptury a liší se od klasického ginu vyrobeného z obilí a jalovce velkým množstvím dalšího koření, které se do něj přidává. Nezraje v sudech a byliny se v tekutině nemáčejí, pouze procházejí párou, proto je lehčí a chuťově jemnější.

Obě formy nápoje jsou oblíbenou směsí drinků jako Gin and Tonic, kdy se snoubí hořkost toniku s lehce kořenitou chutí ginu. Stačí si jen vybrat ten pravý gin pro vás a ochutnat.

Podobné příspěvky