Jak se pije koňak
Koňak by se měl pít zásadně při pokojové teplotě, aby byla cítit jeho vůně a chuť. Teplota tohoto drinku by měla být 19 stupňů. Sklenice se má držet v dlani, aby se zahřívala a aromata vířila. Koňak nalijte do sklenice tvaru tulipánu užívejte si vůni a chuť koňaku do sytosti. Čichněte si ke sklenici, držte ji v teplé dlani a jemně přičichněte, poté poválejte na jazyku a vypijte.
Chuť koňaku
Chuť koňaku je lehce vanilková, oříšky, koření, hrozny, černého koření, sušeného ovoce. Zraje v sudech nejméně 10 let a voní po kouřovém aromatu dřeva.
Vychutnej si pití dobrého koňaku
Koňak z Francie
Francouzský Cognac vznikl v městečku se stejným názvem. Koňak se vyrábí z vinné révy, která zraje na prosluněných stráních Francie. Dáte si k němu francouzský sýr brie nebo třeba těstoviny, či salát. Má jantarovou barvu se zlatavými odlesky. Francouzský koňak je nápoj, který navodí tu pravou atmosféru, je výborný také s kávou nebo na dezerty či zmrzlinu.