Jak se pije Tatranský čaj

Zima až praští, klepete se a potřebujete rychle prohřát zkřehlé tělo. Vyzkoušejte Tatranský čaj.

Původ Tatra tea

Vznikl v horských údolích slovenských Tater, kde jej pili obyvatelé v zimních měsících pro zahřátí a prokrvení končetin. Původně se připravoval po domácku podle různých receptů, až v roce 2003 vznikla Tatranská likérka, která započala výrobu lahvovaného Tatranského čaje.

Vyzkoušej alkohol Tatranský čaj

Směs dobrého čaje, přírodní byliny v alkoholu

Tatranský čaj je směsí kvalitního černého čaje typu Assam smíchaný s bylinami z tatranských horských luk, kde rostou v ryzí přírodě. Přesné složení bylin je tajné, obsahuje mimo jiné pelyněk, třezalku, meduňku, ostropestřec, hřebíček a mátu. Byliny se naloží do kvalitního lihu a louhují 6 týdnů. Výluh se pak smíchá s čajem a zraje dalších 8 týdnů. Poté je smíchán s čistou horskou vodou a po doslazení čaj zraje dalších 6 týdnů.

Jak se pije Tatranský čaj

Tatranský čaj se při podávání míchá s horkou vodou nebo jej můžete pít samotný jako panák. Kromě klasického Tatranského čaje existují i další varianty s různými příchutěmi, citrusovou, kokosovou a broskvovou.

Podobné příspěvky