Vychutnej si dobrou whisky

Zlatohnědá whisky ve sklenici s ledem jako typický nápoj amerického kovboje určitě zaujme každého. Vyrábí se z obilovin, ale také z kukuřice převážně v Americe. Typická anglická whisky je z obilné směsi, která se nechá naklíčit a poté je namočena do čisté chemicky neupravené vody. Kvalita vody má vliv na kvalitu whisky a z každé oblasti chutná jinak.

Whisky se nechává zrát v dřevěných sudech, ve kterých byly předtím jiné druhy destilátů, jako sherry, burbon nebo víno a to dodává nápoji různé odstíny chuti. Vyrábí se pouze v anglofonních zemích.

Irská whisky, třikrát destilovaná a skladovaná v sudech z dubu. Skotská whisky, z vody, která se nalézá na skotských vřesovištích a z ječmenného sladu. Americká whisky, z kukuřice s kouřovou chutí. Kanadská whisky, jemná a lehká vyrobená ze žita.

Ať už s ledem, se sodou nebo bez, whisky chutná vždy skvěle a navodí tu správnou atmosféru.  

Podobné příspěvky