Zobrazen 65. – 80. z 344 výsledků
-
Citadelle Gin 1l 44%
910,00 KčPrvní francouzský řemeslný gin, který byl uveden na trh v roce 1996. Vzniká v srdci regionu Grand Champagne z destilátu z francouzské pšenice a celkem 19 rostlinných ingrediencí, které se zpracovávají patentovaným procesem progresivní macerace, kdy se ingredience do pšeničného destilátu přidávají postupně, aby uvolnily svá aromata v ideální koncentraci. Poté, co je proces macerace zakončen, se gin jednou destiluje v malých měděných destilačních kotlících o kapacitě 25 hL. Citadelle Original skvěle vyvažuje svěžest jalovce s citrusovými tóny a exotickým kořením. Bobule jalovce se pěstují přímo před zámkem Château de Bonbonnet a nejdůležitější ingredience tak podléhá maximální kontrole. Jalovcovými keři bylo osazeno 50 akrů a tato plocha se postupně rozšiřuje. Kromě jalovce se k výrobě ginu Citadelle používá dalších 18 rostlinných ingrediencí: kardamom, citronová kůra, pomerančová kůra, pepř kubéba, aframon rajské zrno, koriandr, muškátový oříšek, lékořice, kasia, skořice, kořen…
-
Cubical Premium Gin Traditional 0,7l 40%
919,00 KčTřikrát destilovaný gin, při jehož výrobě se kromě jalovce a výběru z bylin používají i exotické citrusové plody, které ginu Botanic Premium dodávají jeho nezaměnitelný charakter. V chuti tohoto lehkého ginu nejprve ucítíte charakteristický jalovec a dotek mandlí. V závěru se pak rozvine nádech exotických citrusů budhovy ruky (jeden z nejvzácnějších citrusů), bergamotu a sladkého pomeranče. Botanic PremiumGin se výborně hodí k přípravě míchaných drinků, mezi jehož klasické zástupce patří především Gin&Tonic.
Složení: voda, jalovcový destilát.
Vyrábí: Botanic.
-
Cubical Ultra Premium 0,7l 45%
1150,00 KčTajemství ginu Botanic spočívá v procesu výroby – jeho destilace probíhá v Anglii v destilérii Langley Distillery Ltd., založené již v roce 1920. Destilérie je postavena přímo nad zdrojem vody, jejíž původ je prokázán až do dob starověku. Zde je Botanic Premium Gin destilovaný třikrát a Botanic Ultra Premium Gin pak čtyřikrát. Ve druhé fázi je destilát převezen do Španělska, do vinařství Williams & Humbert, kde gin získává svou osobitost tím, že se přidá směs rostlin původem ze Španělska – jedná se o jalovec a velmi vzácnou „budhovu ruku“, ale také mandarinky, tymián, koriandr, citrony, skořici, mátu, heřmánek, anýz, sladké pomeranče, mandle nebo mango. V obou ginech je „budhova ruka“ základní ingrediencí, citrusové plody jsou významnější při výrobě ultrapremiové varianty. Tato extra macerace probíhá ve skleněných nádobách po přesně stanovenou dobu tak, aby se získalo maximální aroma z každé přidané byliny či ovoce. Následná destilace probíhá v tradičních měděných nádobách. Budhova ruka (buddha´s hand) je typ citrusu, jehož tělo je rozdělené na články, připomínající prsty na ruce. Původem je tato rostlina ze severo-východní Indie nebo Číny, ovoce použité na výrobu Botanicu však pochází z východního pobřeží Španělska. Má velmi slabou kůru a vůbec žádnou šťávu. Není tolik hořký, jako jiné citrusy.
Složení: voda, jalovcový destilát.
Vyrábí: Botanic.