Slivovice

Slivovice je kvalitní pálenka, vyráběná převážně na Moravě. Vyrábí se ze švestek a má specifickou chuť ovoce. Obsahuje 40 – 50% alkoholu.

Kvalitní slivovice po nalití do sklenice takzvaně řetízkuje. Utváří drobné pramínky, které vypadají jako řetízky. Dobrá slivovice by měla být cítit po švestkovém zákvasu a neškrábat v krku. Vybírejte si nejlépe podle výrobce, který je znám kvalitními destiláty, nejlépe z Moravy, kde je bohatá tradice výroby tohoto nápoje.

Filter

Zobrazen 1. – 12. z 36 výsledků

Slivovice se vyrábí ze švestek, které se naloží do zákvasu. Ten zraje 6 týdnů v sudu a poté se kvas pálí v pálenici. Destiluje se dvakrát a následně ředí, až na výsledných 50% alkoholu. Poté se nechává dozrát po několik měsíců nebo i let. Vyrábí se také zlatá slivovice, která zraje v dubových sudech po koňaku.

Slivovice se pije především v hojném množství obzvláště na Moravě. Pije se v malých panácích a musíte ji vypít rychle. Neusrkává se, je třeba ji takzvaně kopnout. Nejlepší je na zahřátí v zimě nebo se dává i do čaje. Měla by mít pokojovou teplotu.

Destilera.cz
Logo
Enable registration in settings - general