Ron Botran Aňejo 12y 0,7l 40%
660,00 KčRon Botran Aňejo 12y je vyráběn z pečlivě vybíraných rumů o průměrném stáří 12 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně…
Zobrazen 753. – 768. z 963 výsledků
Ron Botran Aňejo 12y je vyráběn z pečlivě vybíraných rumů o průměrném stáří 12 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně…
Guatemalské rumy Botran spolu s rumem Zacapa patří k nejznámějším rumem této malé středoamerické země. Rodina Botranovcov se podílí i na výrobě rumů Zacapa. Rumy Botran vyrábí společnost Destillery Industrias Licorera de Guatemala, která vznikla po sloučení podniků v roce 1944. Základem je čerstvě vylisovaný cukrový sirup (Virgin Sugar Cane Honey). Fermentuje se 120 hodin a následně se destiluje kontinuálním způsobem v Coffeyho destilačním přístroji. Zrání probíhá systémem solera.
Botran Reserva Sistema Solera 15
Tento rum zraje v sudech Port Casks, které jsou ideální pro suchý rum. Dodají mu jedinečnou chuť a půvab. Vyzkoušejte tento momentálně nejčerstvější recept od Maestras Roneras. Botran Reserva Sistema Solera 15 se vyrábí způsobem Solera – směšováním rumů starých 5 až 15 let. Jsou to sudy, ve kterých předtím zrála americká whisky, sherry víno a portské víno. Barva připomíná leštěné mahagonové dřevo které se na světle třpytí. Vůně je komplexní a expresivní. Můžeme cítit spálené dřevo, vanilku, zralé ovoce, pomerančovou kůru, vlašské ořechy, kořeněné aroma a karamel. Chuť je suchá, ale svůdná – ucítíte explozi chutí zralého ovoce, pomeranče a koření vyváženou dřevitými tóny. Závěr je také dřevitý a kořeněný.
Tento rum zraje 5 až 15 let v unikátní verzi systému solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy, kde dříve zrálo sherry, a sudy, ve kterých bylo uloženo portské víno. Má komplexní a výrazné aroma vypáleného dřeva s jemným dotekem vanilky v pozadí, kde se dále objevuje i zelené jablko, sušené brusinky, citronová kůra, sušený pomeranč a koření. Je to svůdný, suchý a na patře výbušný rum. V chuti se dokonale doplňují tóny dřeva ze sudů, kandované ovoce, třešně, zralé ovoce a koření, jako je hřebíček. Má dlouhé a vyzrálé zakončení.
Složení: třtinový rum tmavý.
Zraje stejným způsobem jako jeho mladší verze, ale obsahuje rumy až 18 let staré. Má příjemné, elegantní a sofistikované aroma dřeva, praženého kakaa, vanilky a karamelu a po chvilce i ořechů, sušených brusinek, koření a pomerančové kůry. Je to plný, šťavnatý, suchý a výbušný rum s velkou hloubkou a přirozeně sladkými tóny. Jeho chuť doprovází tóny kandovaného ovoce, koření (hřebíček, muškátový oříšek, pepř), pražené kakao a citrusy. Má dlouhé, hladivé zakončení.
Na zdraví!
Guatemalský rum, zrající průměrně 18 let metodou solera. Okouzlí na první pohled svou mahagonovou barvou. Ve vůni tóny vanilky, chuť je harmonická, bohatá a sytá. Část zraje v sudech z amerického bílého dubu po bourbon whisky, část v sudech po sherry. To mu dodává ještě větší bohatost a komplexnost. Karibský rum. Vůně intenzivní, tóny vanilky. Chuť bohatá, sytá, harmonická. Doporučujeme k digestiv.
Ron Canuto 7y se vyrábí v Ekvádoru ve společnosti Destilería Zhumir C. Ltda., která byla založena v roce 1966. Vyrábí se z melasy a destiluje se v měděném kotli, poté zraje v sudech z bílého dubu v jižní vysočině Ekvádoru.
Ve vůni dominuje alkohol a vanilka. V ústech, na patře a během poměrně krátkého závěru chutná stejně, ale také trochu po karamelu.
NAPSALI O TÉHLE LÁHVI:
Váháte s nákupem rumu Ron Colón 6y? Přečtěte si, jak chutnal Pavlovi z Rumrock. cz.
Kořeněný Ron Cortez je vynikající panamský rum s jemnou příměsí exotických druhů.