Zobrazen 2033. – 2048. z 3001 výsledků

  • Myers's Planters Punch 1l 40%

    544,00 
  • Naga Anggur Edition Red Wine Cask Finish 0,7l 40% Tuba

    1049,00 
  • Naga Java Reserve 7y 0,7l 40% GB

    743,00 

    Než se cukrová třtina vysadila v Karibiku, předtím, než se v Londýně destiloval gin, ještě předtím, než se poprvé použilo slovo „alkohol“, lidé vypili Arrack. Na konci 15. století se portugalští a holandští obchodníci dostali na ostrov Jáva. Zjistili, že čínští pěstitelé cukrové třtiny vyvinuli tajný recept, který umožňoval fermentaci a následnou destilaci melasy, aby se vytvořil produkt, který je dnes znám jako BATAVIA ARRACK – indonéské RUM.
    BATAVIA byl název Jakarty, hlavního města Indonésie, která se nachází na ostrově Jáva. Batavia Arrack možná proto přeložit jako „silný Jakartská likér. Batavia Arrack lze odlišit od ostatních rumů přidáním fermentované červené rýže zvané Qu nebo Chu v procesu fermentace melasy. Toto melasovými víno se pak destiluje v tradičních čínských kotlích na 65% před uložením do terakotových váz. Bylo to v roce 1641, kdy jsme poprvé začali používat „leaguery“ (150-galonové sudy) pro skladování a přepravu Batavia Arrack, které nahradily křehké a těžkopádné kameninové vázy. Byly vyrobeny z teaku, tradičního indonéského dřeva.

     

    Naga Java reserve – barvou připomíná fialový bobulové med se světle červenými tóny. Při prvním pohledu vidíte krásnou čistotu a dokonalou rovnováhu. Výraznou vlastností tohoto nápoje je exotická a kořeněná vůně. V nápoji voní muškátový oříšek, hřebíček, kakao. Na vlnách teplého cukru tóny manga a banánu společně s vůní bylin a suchých listů cukrové třtiny. Chutná stejně dobře „samotě“ i v cocktailu.

  • Naga Java Reserve Celebration 7y 0,7l 40% GB L.E.

    789,00 
  • Naga Pearl of Jakarta 0,7l 42,7% GB

    921,00 

    NAGA Java Reserve je směs dvou destilací: první je 65% lihovina získaná destilací v tradičních čínských destilačních přístrojích. Druhý, s 92 % ABV, se získá destilací v kolonovém destilačním zařízení.

    DESTILAČNÍ PROCES

    Fermentace melasy a fermentované červené rýže v teakových kádích do 12% ABV.
    52% tohoto „třtinového vína“ se destiluje v tradičních čínských destilačních přístrojích, dokud nedosáhne 30% ABV. Poté se destiluje ve stejných destilačních zařízeních podruhé, dokud nedosáhne 60-65%. 48% třtinového vína se destiluje v kolonovém destilačním přístroji na 92​​%. Takto získaný rum pak zraje 3 roky v týkových sudech, poté se přenese do sudů z amerického dubu (ex-bourbon sudů) na 4 roky, než zraje poslední rok v sudech z třešňového dřeva.

    K dvojitému zrání v sudech z teaku a ex-bourbonu z amerického dubu se přidáva poslední rok zrání v sudech z třešňového dřeva, což umožňuje, aby nápoj rozvinul chuť medu a třešně morello.

    Na zdraví!

  • Naga Siam Edition 0,7l 40% Tuba

    979,00 
  • Nardini alla Mandorla 0

    Nardini alla Mandorla 0,7l 50%

    959,00 

    Speciální mandlová grappa, která obsahuje všechny nuance mandlové chuti, aromatická, suchá a sladká dochuť.

  • Nation Demerara Solera No. 14 0,7l 40%

    1160,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Rum Nation Demerara Solera N° 14 vzniká z melasy cukrové třtiny v britské Guyaně. Jedná se o blend různých ročníků z kotlíkového destilačního zařízení, které dodává plnou chuť, a lehčích rumů z destilační kolony. Hlavní staření probíhá v sudech z amerického dubu, do kterých byl předtím uložen bourbon, a ze kterých rum získá krémovou sladkost. Následné dvanáctiměsíční uložení do sudů po sherry Oloroso a Pedro Ximenez zvýrazní kořeněný charakter rumu. Nakonec je do blendu kvůli větší komplexitě…

  • Nation Guadeloupe 0,7l 50%

    690,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Intenzivně rostlinný charakter cukrové třtiny, typický pro „agricoly“ neboli zemědělské rumy, dělá z tohoto rumu ze stoleté destilerie na ostrově Guadeloupe svěží, aromatickou volbou pro míchání. Díky sladkokyselému aromatu máty a solených zelených oliv a své výrazné, avšak ne příliš syté chuti v zemitém stylu destilerie, se perfektně hodí do mnohých tradičních koktejlů s osobitým nádechem. Stejně dokonalý je ale rovněž podávaný s drceným ledem, jakožto prosté letní osvěžení.

  • Nation Jamaica 0,7l 57%

    800,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Rum Nation Jamaica Pot Still je chutný, kořeněný a výrazně ovocný rum, který se vyrábí za výhradního použití kotlíkového destilačního zařízení, a který pochází z historické destilerie v jamajském St. Catherine. Neukládá se do dubových sudů a je stáčen při 57% obsahu alkoholu, aby si ponechal svůj ryzí charakter a jasnou intenzitu. Zároveň je díky kotlíkovému destilačnímu zařízení lahodně jemný a robustnější. Tento kořeněný, aromatický, na estery bohatý rum dodává koktejlům charakter a chuť…

  • Nation Jamaika 5y 0,7l 50%

    1160,00 

    Nové vydání oceňovaného pot still rumu z jamajské obce St. Catherine. Tento rum zrál v Karibiku a na posledních 15 až 18 měsíců byl uložen převážně do sudů po sherry Oloroso, malé procento do sudů po sherry Pedro Ximénez. Zkušeným blendováním je následně docíleno báječného spojení přímočaré chuti silně aromatických mladých jamajských rumů a vinné, ovocné, svůdné komplexity, kterou rumu dodávají sudy po sherry. Výsledkem je Rum Nation Jamaica 5 Y. O., mnohostranný, robustní rum, který oplývá intenzitou a rafinovaností zároveň.

  • Nation Panama 10y 0,7l 40%

    1090,00 

    Fabio Rossi, majitel společnosti Rum Nation, osobně vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila.

    Mimořádně svěží a lehký rum Panama 10 y.o. se vyrábí z nejsladší melasy na destilační koloně a zraje v sudech po bourbonu. Je lehký, ovocný a delikátní. Projevuje se nasládlost cukrové třtiny, ale nepřehlušuje tóny medu, sluncem sušených rozinek a mléčné čokolády s náznakem pomerančů a meruněk. Láhev je dodávána v dárkové krabici.

  • Nation Panama 18y 0,7l 40%

    1610,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převáží do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Podle tradičního tajného receptu, který byl do Panamy dovezen kubánskými „Maestros Roneros”, se při výrobě tohoto rumu fermentuje ta nejsladší melasa cukrové třtiny a poté se destiluje na destilační koloně. Po zrání v dubových sudech po bourbonu a víně, které trvá až osmnáct let, a po blendování několika ročníků získává rum krémovou jemnost, tóny rozinek a náznaky svěžesti, která připomíná pomerančovou kůru a meruňky. Rum Panama 18 Sistema Solera spoléhá spíše na svou sladkost, vytříbenost a…

  • Nativo Autentico 15y 0,7l 40%

    949,00 

    Dejte si do nosu. Panamský rum Nativo Autentico si poležel 15 let v sudech z amerického bílého dubu, aby vám zaručil vyváženou chuť s tóny melasy, dubu a kakaa.

  • Nativo Autentico 15y 0,7l 40% GB

    918,00 

    Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu.

    Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje 15 let (nikoli solera systémem) ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací.

    Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. Rum má intenzivní tmavě jantarovou barvu. Komplexní aroma spojuje jemnost ořechů se sílou dubu. Velmi vyvážená chuť se vyznačuje medovými tóny melasy, spolu s tóny dubu, kakaa a citrusů. 

    Rum byl stvořen pro panamské horké dny i chladné večery, takže se počítá s konzumací na ledu. Nativo tak při zchlazení překvapí novými polohami chuti. Výborně chutná jak v pokojové teplotě, tak i ledově vychlazený, a pokaždé postupně odhaluje jiné tóny a polohy chuti.

  • Nativo Autentico 20y 0,7l 40% Tuba

    1159,00 

    Auténtico Nativo pochází z Panamy, konkrétně z centrální oblasti Herrera, ovlivněné Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé. Oblast oplývá bohatou vulkanickou půdou, místní třtina má velmi vysoký obsah cukru a melasa z ní je ideální pro výrobu rumu. Rum Nativo se z melasy vyrábí kontinuální destilací v klasické měděné destilační koloně z roku 1922 v destilerii Las Cabras. Zraje ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a je filtrován nejprve přes membrány z celulózy, poté studenou filtrací. Za chuťovým profilem rumu stojí ikona mezi blendery moderních rumů, Francisco „Don Pancho“ Fernández. Auténtico Nativo 20 Y.O. je rum jasně jantarové barvy. Má intenzivní aroma pečených ořechů, karamelizovaných broskví a banánů. V chuti dominuje dub a minerály, ořechy, pálené cedrové a dubové dřevo. Nejlépe si jej stejně jako základní verzi 15. Y.O. vychutnáte na ledu, společně s výborným doutníkem či s několika kapkami vody. „20 let“ na etiketě…