Zobrazuji všech 6 výsledků

  • Nation Demerara Solera No. 14 0,7l 40%

    1130,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Rum Nation Demerara Solera N° 14 vzniká z melasy cukrové třtiny v britské Guyaně. Jedná se o blend různých ročníků z kotlíkového destilačního zařízení, které dodává plnou chuť, a lehčích rumů z destilační kolony. Hlavní staření probíhá v sudech z amerického dubu, do kterých byl předtím uložen bourbon, a ze kterých rum získá krémovou sladkost. Následné dvanáctiměsíční uložení do sudů po sherry Oloroso a Pedro Ximenez zvýrazní kořeněný charakter rumu. Nakonec je do blendu kvůli větší komplexitě…

  • Nation Guadeloupe 0,7l 50%

    690,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Intenzivně rostlinný charakter cukrové třtiny, typický pro „agricoly“ neboli zemědělské rumy, dělá z tohoto rumu ze stoleté destilerie na ostrově Guadeloupe svěží, aromatickou volbou pro míchání. Díky sladkokyselému aromatu máty a solených zelených oliv a své výrazné, avšak ne příliš syté chuti v zemitém stylu destilerie, se perfektně hodí do mnohých tradičních koktejlů s osobitým nádechem. Stejně dokonalý je ale rovněž podávaný s drceným ledem, jakožto prosté letní osvěžení.

  • Nation Jamaica 0,7l 57%

    777,00 
  • Nation Jamaika 5y 0,7l 50%

    1150,00 

    Nové vydání oceňovaného pot still rumu z jamajské obce St. Catherine. Tento rum zrál v Karibiku a na posledních 15 až 18 měsíců byl uložen převážně do sudů po sherry Oloroso, malé procento do sudů po sherry Pedro Ximénez. Zkušeným blendováním je následně docíleno báječného spojení přímočaré chuti silně aromatických mladých jamajských rumů a vinné, ovocné, svůdné komplexity, kterou rumu dodávají sudy po sherry. Výsledkem je Rum Nation Jamaica 5 Y. O., mnohostranný, robustní rum, který oplývá intenzitou a rafinovaností zároveň.

  • Nation Panama 10y 0,7l 40%

    1040,00 

    Fabio Rossi, majitel společnosti Rum Nation, osobně vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila.

    Mimořádně svěží a lehký rum Panama 10 y.o. se vyrábí z nejsladší melasy na destilační koloně a zraje v sudech po bourbonu. Je lehký, ovocný a delikátní. Projevuje se nasládlost cukrové třtiny, ale nepřehlušuje tóny medu, sluncem sušených rozinek a mléčné čokolády s náznakem pomerančů a meruněk. Láhev je dodávána v dárkové krabici.

  • Nation Panama 18y 0,7l 40%

    1610,00 

    Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převáží do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Podle tradičního tajného receptu, který byl do Panamy dovezen kubánskými „Maestros Roneros”, se při výrobě tohoto rumu fermentuje ta nejsladší melasa cukrové třtiny a poté se destiluje na destilační koloně. Po zrání v dubových sudech po bourbonu a víně, které trvá až osmnáct let, a po blendování několika ročníků získává rum krémovou jemnost, tóny rozinek a náznaky svěžesti, která připomíná pomerančovou kůru a meruňky. Rum Panama 18 Sistema Solera spoléhá spíše na svou sladkost, vytříbenost a…

End of content

End of content