Zobrazuji všech 5 výsledků

  • Naga Anggur Edition Red Wine Cask Finish 0,7l 40% Tuba

    1049,00 
  • Naga Java Reserve 7y 0,7l 40% GB

    759,00 

    Než se cukrová třtina vysadila v Karibiku, předtím, než se v Londýně destiloval gin, ještě předtím, než se poprvé použilo slovo „alkohol“, lidé vypili Arrack. Na konci 15. století se portugalští a holandští obchodníci dostali na ostrov Jáva. Zjistili, že čínští pěstitelé cukrové třtiny vyvinuli tajný recept, který umožňoval fermentaci a následnou destilaci melasy, aby se vytvořil produkt, který je dnes znám jako BATAVIA ARRACK – indonéské RUM.
    BATAVIA byl název Jakarty, hlavního města Indonésie, která se nachází na ostrově Jáva. Batavia Arrack možná proto přeložit jako „silný Jakartská likér. Batavia Arrack lze odlišit od ostatních rumů přidáním fermentované červené rýže zvané Qu nebo Chu v procesu fermentace melasy. Toto melasovými víno se pak destiluje v tradičních čínských kotlích na 65% před uložením do terakotových váz. Bylo to v roce 1641, kdy jsme poprvé začali používat „leaguery“ (150-galonové sudy) pro skladování a přepravu Batavia Arrack, které nahradily křehké a těžkopádné kameninové vázy. Byly vyrobeny z teaku, tradičního indonéského dřeva.

     

    Naga Java reserve – barvou připomíná fialový bobulové med se světle červenými tóny. Při prvním pohledu vidíte krásnou čistotu a dokonalou rovnováhu. Výraznou vlastností tohoto nápoje je exotická a kořeněná vůně. V nápoji voní muškátový oříšek, hřebíček, kakao. Na vlnách teplého cukru tóny manga a banánu společně s vůní bylin a suchých listů cukrové třtiny. Chutná stejně dobře „samotě“ i v cocktailu.

  • Naga Java Reserve Celebration 7y 0,7l 40% GB L.E.

    789,00 
  • Naga Pearl of Jakarta 0,7l 42,7% GB

    921,00 

    NAGA Java Reserve je směs dvou destilací: první je 65% lihovina získaná destilací v tradičních čínských destilačních přístrojích. Druhý, s 92 % ABV, se získá destilací v kolonovém destilačním zařízení.

    DESTILAČNÍ PROCES

    Fermentace melasy a fermentované červené rýže v teakových kádích do 12% ABV.
    52% tohoto „třtinového vína“ se destiluje v tradičních čínských destilačních přístrojích, dokud nedosáhne 30% ABV. Poté se destiluje ve stejných destilačních zařízeních podruhé, dokud nedosáhne 60-65%. 48% třtinového vína se destiluje v kolonovém destilačním přístroji na 92​​%. Takto získaný rum pak zraje 3 roky v týkových sudech, poté se přenese do sudů z amerického dubu (ex-bourbon sudů) na 4 roky, než zraje poslední rok v sudech z třešňového dřeva.

    K dvojitému zrání v sudech z teaku a ex-bourbonu z amerického dubu se přidáva poslední rok zrání v sudech z třešňového dřeva, což umožňuje, aby nápoj rozvinul chuť medu a třešně morello.

    Na zdraví!

  • Naga Siam Edition 0,7l 40% Tuba

    979,00