Naga Java Reserve 7y 0,7l 40% GB

759,00 

Katalogové číslo: 8438001406996 Kategorie: Štítek:

Co je Naga Java Reserve 7y 0,7l 40% GB ❓

Než se cukrová třtina vysadila v Karibiku, předtím, než se v Londýně destiloval gin, ještě předtím, než se poprvé použilo slovo „alkohol“, lidé vypili Arrack. Na konci 15. století se portugalští a holandští obchodníci dostali na ostrov Jáva. Zjistili, že čínští pěstitelé cukrové třtiny vyvinuli tajný recept, který umožňoval fermentaci a následnou destilaci melasy, aby se vytvořil produkt, který je dnes znám jako BATAVIA ARRACK – indonéské RUM.
BATAVIA byl název Jakarty, hlavního města Indonésie, která se nachází na ostrově Jáva. Batavia Arrack možná proto přeložit jako „silný Jakartská likér. Batavia Arrack lze odlišit od ostatních rumů přidáním fermentované červené rýže zvané Qu nebo Chu v procesu fermentace melasy. Toto melasovými víno se pak destiluje v tradičních čínských kotlích na 65% před uložením do terakotových váz. Bylo to v roce 1641, kdy jsme poprvé začali používat „leaguery“ (150-galonové sudy) pro skladování a přepravu Batavia Arrack, které nahradily křehké a těžkopádné kameninové vázy. Byly vyrobeny z teaku, tradičního indonéského dřeva.

 

Naga Java reserve – barvou připomíná fialový bobulové med se světle červenými tóny. Při prvním pohledu vidíte krásnou čistotu a dokonalou rovnováhu. Výraznou vlastností tohoto nápoje je exotická a kořeněná vůně. V nápoji voní muškátový oříšek, hřebíček, kakao. Na vlnách teplého cukru tóny manga a banánu společně s vůní bylin a suchých listů cukrové třtiny. Chutná stejně dobře „samotě“ i v cocktailu.