Rum Dictador 2 Masters Despangne 40y 1977 0,7l 46,3% / Rok lahvování 2019

19423,00 

Katalogové číslo: 5902670843800 Kategorie: , Štítek:

Co je Rum Dictador 2 Masters Despangne 40y 1977 0,7l 46,3% / Rok lahvování 2019 ❓

Již více než 40 let Dictador pečlivě zdokonaloval umění výroby rumu podle rodinných receptů a technik. Nyní je čas, aby tento rum starší generace našel cestu do dílen některých z nejvýznamnějších umělců duchovních světů – umělců, kteří odborně vyrábějí různé kategorie alkoholu nejkrásnějším způsobem, který si lze představit.

Každý z těchto umělců byl pečlivě vybrán tak, aby reprezentoval svou vlastní kategorii alkoholu, založenou na řemeslné výrobě, která je nesrovnatelná, výjimečná a bezkonkurenční. Každý pozvaný umělec dostal ve své doméně speciálně vybrané sudy rumu Dictador a měl pokračovat v jedinečném procesu zrání v jiném sklepě, na jiném kontinentu a podle odbornosti mistra sklepa.

40-letý Dictador single vintage cask rum z roku 1977 zrál v ,,Port Cask“ sudech a poté byl odeslán do francouzského ,,Entre-deux-Mers“ (Despagne) v Bordeaux, kde dozrával dalších 12 měsíců v sudu ,,Selmer“. Jedná se o sud vyrobený ze směsi dubového dřeva ze severovýchodních francouzských lesů, Německa, Švýcarska a Rakouska.

Má krásnou barvu připomínající mahagon s rubínovým odleskem. Ve vůni cítit, jak se aroma „Butterscotch“ (cukr a máslo), čerstvých vanilkových luštěn, šlehačky a bílého čaje prolínají s dřevitými a květinovými tóny bavlny, orchideje a konvalinky. V chuti cítit výrazné karamelové tóny sušenek „stroopwafel“, lískové oříšky, mandarinky a mango. Po chvíli se rozvinou tóny dubového pepře a ovoce. V závěru přetrvávají tropické ovocné tóny završené horkým karamelovým aroma.