Plantation 20th Anniversary XO 0,7l 40% GB

940,00 

Katalogové číslo: 3460410528025 Kategorie: Štítek:

Co je Plantation 20th Anniversary XO 0,7l 40% GB ❓

Plantation XO je výjimečný rum pocházející z karibské oblasti. Tento rum je nejdříve stařen v sudech po burbonu přímo na ostrově Barbados a poté ještě v sudech po koňaku ve Francii. Díky tomuto postupu Plantation XO je velice sofistikovaným rumem, jeho komplexnost se odehrává v nevšední paletě barev a chutí, které rum získává jak z různého druhu dřeva, tak i díky různým klimatickým podmínkám.

Ve vůni i chuti se projevuje převážně čokoláda s tropickými tóny banánů a velice jemnými až delikátními tóny manga. Nakonec vás čeká krásný dlouhý a plynulý závěr. Tento rum doporučujeme především k poklidnému popíjení, rozhodně si jej vychutnáte nejlépe čistý, ale neztratí se ani ve vysoce prémiových koktejlech.

Plantation XO je vyráběn z melasy, která fermentuje 3 až 5 dnů. Poté je rum destilován kombinovanou destilací a stařen 8-15 let přímo na ostrově Barbados a dalších 2-10 let ve Francii.

Rum Plantation XO má atraktivní bronzovou barvu. Velice příjemnou vůni s tóny čokolády doplněné střípky vanilky a mléka. V chuti i nadále přetrvávají tóny čokolády a přidává se tropická chuť manga a banánů.