Prosecco je ideální pití na léto

Pro horké letní dny u bazénu nebo na vyhřáté zahradě je prosecco ideální pití. Lehoučké a osvěžující.

Italské šumivé víno Prosecco je půvabné lehké víno pocházející z vinic severní Itálie. Zde také získalo svůj název podle malebné italské vesničky ležící na svazích hor.

Kde se prosecco vyrábí

Vína se vyrábějí z odrůdy Glera v Benátské oblasti a jejich oficiální značení se dělí na dva druhy. DOC (Denominazione di Origine Controllata) pro klasická vína a pro nejkvalitnější druhy platí označení DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita).

Prosluněný italský region dodává vínu svěží, lehkou chuť a jemná aromata ovoce a květin. Ucítíte tóny jablek, broskví, akátu, růže, limetky nebo jasmínu. Harmonicky vyváženou chuť doplňuje příjemná perlivost.

prosecco je ideální pití pro letní dny a večery

Lepší prosecco než šampaňské

Prosecco se hodí jako skvělá náhrada šampaňského vína. Podává se k letním salátům, rybě, těstovinám, sladkým i slaným dezertům. V Itálii je oblíbené jeho použití do koktejlů. Osvěžující je letní drink Spritz nebo Bellini, kdy je Prosecco smícháno s ovocnými sirupy a šťávami. Sklenice jsou dozdobeny limetkou s mátou.

Prosecco je ideálním letním perlivým nápojem vhodným na party nebo na romantické setkání ve dvou.

Jak se pije prosecco

Kdykoliv dostanete chuť. Klidně ráno po chutné snídani při slunečném dni na zahradě. Nebo jako závěr dobrého oběda, večeře. Prosecco si vychutnejte jen tak, jako osvěžující nápoj. Pamatujte na ideální teplotu podávání prosecca, vychlazené na teplotu  5 až 7 °C.

S čím prosecco míchat

Ideální pití na letní dny je prosecco samotné ve vysoké sklenici vychlazené na ledu. Ale přímo se nabízí k míchání osvěžujících koktejlů.

koktejl Mimosa

Když zadáte do vyhledávače dotaz jak míchat prosecco a jaké dělat koktejly, tak Mimosa bude mezi prvními.

Jak Mimosu namíchat

  1. co budete potřebovat na koktejl Mimosa

    75ml pomerančové šťávy
    75ml dobrého prosecca

  2. pomeranče

    vymačkejte čerstvou štávu z pomerančů
    přefiltrujte přes sítko, v Mimose nechcete kusy ovoce

  3. prosecco

    dobře vychlazené nalijte do vysoké sklenice
    dolijte pomerančovou šťávou v poměru dle chuti
    doporučený poměr je 1:1 (když chceš silnější koktejl, zkus 1:3)

  4. co nedělat při přípravě koktejlu

    nepoužívejte pouze pomerančový džus (chuť dobré Mimosy je dána právě chutí čerstvě vymačkané pomerančové šťávy)
    pozor na správnou teplotu prosecca, koktejl je nejlepší vychlazený na cca 5 °C.

Pouze pro dospělé Jsem starší 18 let
Destilera.cz
Logo
Enable registration in settings - general