Hruškovice

Hruškovice je alkoholový destilát pálený z hrušek. Vyrábí se několikerou destilací z nejkvalitnějších hruškových odrůd. Je to jemný destilát s chutí hrušek, který je výrazný svou čistotou a ne přílišnou ostrostí chutí.

Při výběru je potřeba podívat se na etiketu. Kvalitní hruškovice by měla být pouze z hruškového destilátu a případně vody. Nikdy by neměl být obsažen v pálence přidaný líh. Ten se vyrábí z obilí a má vliv na chuť alkoholu. Po nalití do sklenice by hruškovice měla tvořit pramínky.

Filter

Zobrazen 1. – 12. z 28 výsledků

Hruškovice se vyrábí z hrušek. Zralé hrušky se nasbírají, očistí a naloží do sudu, kde se změní na zákvas. Ovoce se ponechá kvasit 3 měsíce a poté se odveze do pálenice k vypálení destilátu. Zde projde destilačním procesem, kdy vznikne pálenka o vysokém obsahu alkoholu. Ta se poté míchá s vodou, aby se dosáhlo méně procent alkoholu, ať není pálenka tak ostrá a vynikne chuť hrušek. Hruškovice poté ještě několik měsíců zraje.

Hruškovice se pije vychlazená i v pokojové teplotě.

Pouze pro dospělé Jsem starší 18 let
Destilera.cz
Logo
Enable registration in settings - general