Jak pít bombardino

Bombardino patří k zimě a lyžování. Po pěkné lyžovačce zahřeje a chutná výborně.
bombardino

Dlouhé zimní večery a chlad pronikající tělem vás už unavuje a chtěli byste nějaký dobrý nápoj na zahřátí? Zkuste si připravit Bombardino.

Co je to Bombardino

Bombardino je italský nápoj, který se poprvé objevil v lyžařském středisku v obci Livigno. Tam jej vynalezl a připravil místní restauratér v roce 1972. Nápoj si získal oblibu lyžařů a postupně se rozšířil po celém alpském lyžařském světě.

Zpočátku byl nazýván různými názvy, avšak na jednom bujarém večírku jej ochutnal lyžař, který prohlásil, že je jako malá bomba a od toho vznikl název Bombardino, který se již ustálil.

Bombardino se stalo v alpské oblasti kultovním nápojem lyžařů. Po dlouhém a únavném dni na sjezdovce si jej určitě musíte dát. Tak bude váš kulturní zážitek z pobytu zde kompletní.

Jak se Bombardino míchá

Základem drinku je vaječný likér. Pravý italský vaječný likér však není vyroben ze žloutku a rumu, jak je zvykem u nás, ale míchá se z vaječného žloutku, cukru a brandy. V obchodech s alkoholem nebo na internetu můžete sehnat pravý italský likér Zabov nebo Advocaat, které jsou určeny přímo do Bombardina, či další italské značky.

Bombardino Trentine

likér bombardino v lahvi
likér s typickou barvou na bázi koňaku a vaječného likéru, s nímž zažijete pocity pohody a radosti

Další přísadou klasického Bombardina je brandy a šlehačka, tato kombinace se nazývá Originál. Existují však i další varianty nápoje, jako Calimero, se silným espressem a šlehačkou nebo Scozzese, s kvalitní whisky a šlehačkou.  

Bombardino Bertagnolli

nejlepší likér bombardino z Itálie
Likér Bertagnolli má výrazně žlutou barvu, voní po vaječném žloutku a smetaně, samozřejmě je cítit i přítomný rum. Chuť je krémově jemná, sametová, lahodná

Příprava je jednoduchá, necháte ohřát vaječný koňak s brandy, espressem nebo whisky, tak aby tekutina nedosáhla bodu varu a nevyvařil se všechen alkohol. Poté jej nalijete do sklenic a ozdobíte šlehačkou. Kopeček šlehačky můžete posypat skořicí nebo kakaem pro větší efekt. Nápoj je velmi sytý, hodně alkoholický a dodá vám rychlou dávku energie.

Jak se bombardino pije

Nápoj se tradičně podává teplý, proto jej servírujte do průhledných hrnečků z varného skla, tak aby vynikla jeho výrazně žlutá barva. Podávejte na talířku se lžičkou, kterou použijete na vybrání šlehačky. Můžete do něj zapíchnout také ozdobné ruličky skořice nebo široké brčko na následné vypití nápoje.

Pouze pro dospělé Jsem starší 18 let
Destilera.cz
Logo
Enable registration in settings - general