Dos Maderas PX 5+5 + 2 sklenice 40% 0,7L

Naše cena: 910,– Kč
Jednotková cena: 1 300,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
za 2 600,– Kč
a získejte dárek zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Dos Maderas PX 5+5 + 2 sklenice 40% 0,7L
Výrobce:Bodegas Williams & Humbert, S.A.
Značka:Dos Maderas
Druh alkoholu:Rum
Obsah alkoholu: 40%
Objem: 0,7L
Země původu:Španělsko
Druh balení:dárkové balení se 2 sklenicemi

Popis produktu

Dos Maderas nejenže spojuje to nejlepší ze dvou metod stárnutí na opačných stranách zeměkoule, ale také spojuje dvě kultury. Na jedné straně je to dědictví výroby rumu z Barbadosu a Guyany v Karibiku a na druhé straně bohatá tradice sherry v Jerezu ve Španělsku, a to konkrétně v historické vinárně Williams & Humbert. Byla oceněna Národní cenou za architekturu, je největší Bodegou v Evropě pod jednou střechou a obsahuje více než 60 000 amerických dubových sudů pro zrání sherry a brandy.

Rodina Medina se rozhodla vnést do rumů Dos Maderas něco jedinečného – jejich generační a odborné znalosti výroby a stárnutí. Hlavním záměrem rodiny bylo spojit Dos Maderas s tradicemi výroby sherry ve Španělsku. Po prvním zrání v tropech tyto jedinečné rumy pak podruhé stárnou pomocí regionálního systému criadera a solera ve Španělsku. Použitím tohoto tradičního procesu stárnutí získávají rumy komplexní chutě po sherry Palo Cortado a Pedro Ximénez – výsledek spojuje to nejlepší z těchto dvou světů.

Cesta rumů Dos Maderas začíná cukrovou třtinou, která se nejlépe pěstuje v tropickém podnebí Barbadosu a Guyany. Sklizeň probíhá mezi únorem a červnem, kdy jsou rostliny nejlepší. Po zušlechtění cukru z třtiny se melasa zkvasí přidáním kvasnic. Používají se k optimalizaci vlastností cukrové třtiny, přičemž fermentace probíhá po dobu dvou dnů. Fermentovanou melasu destilují tradiční výrobci rumu na Barbadosu a v Guyaně různými metodami ve více druzích destilačních zařízení – vše od starých Coffey alambiques až po diskontinuální dřevěné destilační přístroje. Bohaté chutě a lehčí styly jsou vyrobeny pomocí sloupcových destilačních přístrojů.

Horké karibské podnebí je přímo ideální pro první zrání. Rumy pak stráví 5 let odpočinkem ve 220-litrových dubových sudech po bourbonu. Rumy z Barbadosu jsou lehké a rafinované, zatímco ty z Guyany jsou obecně těžší a plnější. Po zrání v karibském klimatu jsou to už samy o sobě výjimečné rumy. Rozhodující součástí procesu Dos Maderas je však výběr a míchání. Vytváří směs s dokonalými vlastnostmi, které lze vylepšit zráním v sudech po sherry v Jerezu. Tato směs je pak odeslána do vinárny ve Španělsku na druhé zrání v sudech po sherry, které dodávají úžasně komplexní chutě a aroma.
Dos Maderas PX 5+5
Vyroben ze směsi 5letých rumů z Karibiku, které ještě 3 roky dozrávají v sudech po 20letém „sherry víně Palo Cortado“ a následně ještě 2 roky v sudech po 20letém „sherry víně Pedro Ximanéz“.

Tento zajímavý rum tmavojantarové barvy zpočátku oplývá fíkově-rozinkovými aromaty, které vedou k bohatému zralému ovoci v chuti. Vše je to zabaleno v tónech „sherry“, s náznaky kouřového dubu a se závanem tabákových listů.

Ocenění
2018 – Zlatá medaile, rumový renesanční festival Miami

2016 - Zlatá medaile Epikuros

2016 – Zlatá medaile na mezinárodní konferenci o rumu

2014/2015 – jedna z dvanácti nejlepších značek podle časopisu Drinks International

2013 - Medalla de Oro en el Rum Tasting Competition Miami

2010 – Sedmý nejlepší rum na světě podle časopisu Spirits Journal

2010 – Zlatá medaile na ministerské degustační soutěži rumu