Cihuatán 8 Solera Gran Reserva 40% 0,7L

Naše cena: 882,– Kč
Jednotková cena: 1 260,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Cihuatán 8 Solera Gran Reserva 40% 0,7L
Výrobce:Licorea Cihuatan
Značka:Cihuatán
Druh alkoholu:Rum
Obsah alkoholu: 40%
Objem: 0,7L
Věk:Solera
Země původu:Salvador
Druh balení:krabička

Popis produktu

Rumy Cihuatán jsou inspirovány stejnojmenným údolím v El Salvadoru. V údolí Cihuatán kdysi stálo stejnojmenné město. Bylo postaveno mayským kmenem, původními obyvateli, kteří zde žili mezi lety 900 a 1 200 n. L. Mayové byli prosperující společností, matematici, astronomové a obchodníci. V jejich touze po poznání a inovacích nacházejí rumy Cihuatán svou inspiraci. Slovo "Cihuatán" znamená v jazyce pipile, který je příbuzný aztéčtině, "zem se spící ženou". Legenda říká, že před mnoha staletími přišla do údolí Cihuatán bohyně, která tamním půdu obdařila hojností a úrodností. Z její vůle údolí rozkvetlo do podoby úrodných polí s cukrovou třtinou a tou nejčistší vodou. A právě ty dnes tvoří dvě klíčové ingredience rumů Cihuatán. El Salvador je jedna z nejmenších zemí světa, která nemá jako jediná ze zemí Střední Ameriky přístup ke Karibskému moři. Celoročně zde panuje vesměs teplé, tropické počasí, které si lze vychutnat na nádherných plážích s tmavým pískem a vodou Tichého oceánu. Rumy Cihuatán jsou ručně vyráběné ve stejnojmenném údolí v El Salvadoru, v lihovaru, který byl založen v roce 2004 a je jediným lihovarům v zemi. Je poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Na každý krok výrobního procesu, od sazenic cukrové třtiny přes fermentaci a destilaci třtinového sirupu a melasy až po lahvování, se pečlivě dohlíží. Místní master blender, Gabriela Ayala, vymýšlí kouzelné a jedinečné rumy inspirované mayským odkazem a ze sudů, v nichž její výtvory odpočívají, nespustí zrak.

Rum zraje až 8 let v sudech typu ex-bourbon metodou solera a vybírá jejich hlavní master blender Gabriela Ayala. Bohaté karamelové a espresso aroma se mísí s květinovou vůní. Chuť má jasnou karamelovou sladkost smíchanou s medem, kešu oříšky, sladkým kořením a nádechem kouře. V závěru se nachází překvapivá svěží máta, která se mísí s přetrvávající sladkostí.