Žufánek Ořechovka 35% 0,5L

Naše cena: 515,– Kč
Jednotková cena: 1 030,– Kč/litr
Delší doba dodáníZboží je objednané u zahraničního dodavatele. Doba dodání může být delší. Budeme vás informovat, jakmile bude zboží dostupné.

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Žufánek Ořechovka 35% 0,5L
Výrobce:Žufánek s.r.o.
Značka:Žufánek
Druh alkoholu:Likér
Obsah alkoholu: 35%
Objem: 0,5L
Země původu:Česko
Druh balení:bez obalu

Popis produktu

ŽUFÁNEK s.r.o. (dříve ŽUSY s.r.o.) založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovci a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnic poblíž Uherského Hradiště, Česká Republika. Celý lihovar zaujímá plochu 3500 m² a tvoří jej tři budovy. Vedle palírny a sklepa je zde expedice, sklad, bylinkárium, archiv, degustační místnost, kvasárna a sušárna ovoce a bylin. Stavět začali v roce 1992 a poslední část, přístavba s rozšířenou palírnou a skladem, byla dostavěna v roce 2016.

Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobeny podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aroma. Destilují, macerují a tvoří tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.

Vlastní ovocné sady, které obklopují výrobní areál, se nacházejí v jedné z nejlepších lokalit pro pěstování ovoce na Moravě s výhodným mikroklimatem a podložím chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Ze sklizně se pak na moderním destilačním zařízení vyrábějí lahodně jemné pálenky s charakteristickou vůní a chutí. Sady postupně rozšiřují také o aromatické a léčivé byliny určené hlavně pro absinty.

Srdcem celého lihovaru je palírna, ve které jsou čtyři destilační kolony – každá o objemu 300 litrů. Jejich lihovarnickou kariéru však začaly jen s jedním kotlem z „Destily Brno“. Produkce se zvyšovala, proto si od nich v roce 2011 pořídili druhý kotel. Od roku 2013 destilují také komplexní gin, a ten v nich vyvolal touhu mít něco speciálního – destilační měděný přístroj Arnold Holstein. Legenda v lihovarnickém oboru a přes 50 let výrobce těch nejlepších destilačních kotlů na světě. Jsou unikátní v tom, že dokáží zachovat více aromatických látek z destilované suroviny, než je tomu zvykem u konkurenčních kotlů. Destilace je mnohem citlivější, rektifikační patra elegantnější a alko pára má mnohem více prostoru k pomalejší cestě do chladiče.
Žufánek Ořechovka
Nejúčinnější a nejznámější žaludeční likér nejen na Slovácku. Vyrábí se dlouhou macerací nezralých ořechů společně s devíti bylinami a kořením. Nápoj se získává vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou devíti koření a bylin ve velejemném lihu. Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem.

Stejně jako všechny ostatní produkty Žufánek, je i Ořechovka 100% přírodní a zcela závisí na úrodě a kvalitě ořechů z daného roku. Jednotlivé ročníky se můžou lišit v intenzitě ořechové chuti a vůně. Jak tvrdí výrobce ,,Základ vychází z postupů výroby ořechovky, kterou vyráběla prababička naší babičky, známá to bylinkářka a lidový léčitel.“

Konzumace ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.