Becherovka The Original 38% 1,0L

Naše cena: 400,– Kč
Jednotková cena: 400,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Becherovka The Original 38% 1,0L
Výrobce:Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s.
Značka:Becherovka
Druh alkoholu:Likér
Obsah alkoholu: 38%
Objem: 1,0L
Země původu:Česko
Druh balení:bez obalu

Popis produktu

Při počátku zrodu Becherovky stál zkušený obchodník Josef Vitus Becher (1769-1840). Kromě obchodování s kořením a koloniálním zbožím ve svém obchodě zvaném "U Tří skřivanů" měl také zálibu ve výrobě alkoholických nápojů. V roce 1794 si pronajal vinařskou palírnu a začal experimentovat s likéry. Ve jménu rodinné tradice zároveň pracoval v oblasti věcí veřejných, ať už jako advokát nebo starosta.

V květnu 1807 nastal významný den v historii Becherovky: v obchůdku „U Tří skřivanů“ se začal prodávat nápoj „English Bitter“, který se používal pro medicínské účely jako lék na onemocnění žaludku. Léčivý nápoj se brzy ve městě proslavil a lidé přicházeli ze širokého okolí, aby si pořídili tuto ověřenou medicínu na žaludeční problémy. Na rozdíl od běžných bylinek a přísad, které se prodávaly na váhu, Becherův nápoj byl magickým odvarem z bylinek a koření, který ulevoval nejen pacientovu žaludku, ale i jeho duši.

Za méně než jeden rok byl kolem roku 2010 v části Karlových Varů zvané Bohatice vybudován nový moderní provoz, který je narhnut tak, aby uspokojoval potřeby dnešního trhu. Nákladní hala vybavená nejnovější technologií umožnila přesunout výrobu lahodného likéru z centra města a navýšit kapacitu až o 40 %. V září 2010 opustily brány této továrny první láhve Becherovky a Becherovka tak rozšířila svůj export do více než 35 zemí včetně USA. V současné době je podnik patří společnosti Pernod Ricard.

Becherovka se vyrábí z 20 druhů bylin a koření pocházejících z dalekých kontinentů, jakož iz okolí Karlových Varů. Přesný recept je chráněn tajemstvím, které se předává z generace na generaci. Přesný recept znají pouze dva lidé na světě. Jelikož metoda výroby Becherovky vyžaduje namíchání směsi od základu, v konečném produktu se mohou objevovat drobné odchylky. Samotná celistvost nápoje však vždy zůstává zachována. Bylinná směs je po umístění do nádrží zalita lihem. Zde probíhá proces známý jako digerace, při kterém se bylinky macerují metodou zahřívání a následně se nechávají vychladnout. Čerstvě vytvořený kvas nebo výluh se dostává do míchacích kádí, kde se k němu přidává líh, cukrový roztok, voda a další ingredience. Vzniklý polotovar je pak ponechán v kádích, kde zraje až několik týdnů. Dozrálý koncentrát se smíchá s posledními ingrediencemi a následně prochází dvojitou filtrací, což Becherovce dává její průzračnost. Produkt se následně zchladí, díky čemuž získává svou finální podobu. Než se Becherovka stočí do lahví, prochází ještě laboratorním hodnocením. Pokud její vzhled, vůně a kvalita etikety vyhovují standardům, už nestojí v cestě poslednímu kroku: distribuci do celého světa.
Becherovka The Original
Je lahodný, tradiční a vysoce kvalitní bylinný likér. Tato oblíbená česká klasika má své mimořádné místo při všech milnících vašeho života. Je to 100% přírodní produkt bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých příměsí nebo emulgátorů.