R. Jelínek Pálenka z Planých Trnek (Budík) 42% 0,7L

Naše cena: 461,– Kč
Jednotková cena: 659,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu R. Jelínek Pálenka z Planých Trnek (Budík) 42% 0,7L
Výrobce:Rudolf Jelínek a.s.
Značka:R. Jelínek
Druh alkoholu:Trnková pálenka získaná macerací a destilací
Obsah alkoholu: 42%
Objem: 0,7L
Země původu:Česko
Druh balení:bez obalu

Popis produktu

Společnost RUDOLF JELÍNEK navazuje na více než 400-letou tradici výroby destilátů ve Valašsku. První písemný doklad o existenci palírny se nachází v urbáru vizovického panství z roku 1585. V té době se pálilo z pivních odpadků, později se k nim přidalo obilí, ze kterého se pak vyráběla žitná pálenka. Díky příznivým klimatickým podmínkám se právě ve vizovickém regionu mimořádně daří ovoci – především švestkám – proto jejich pěstování a následné zpracování vždy tvořilo důležitou součást obživy místních rolníků. Proto se zde v polovině 18. století začala vyrábět slivovice. Na konci 19. století nastává rozmach místních palíren. A datuje se sem i vznik společnosti Rudolf Jelínek. Zkušenosti našich lihovarníků navazují na místní tradice, které jsou zde hluboce zakořeněné.

Základem je vyzrálé ovoce – to se pomocí šnekového dopravníku přivede k mlýnku. Zde se ovoce mírně naruší tak, aby se proces fermentace resp. kvašení usnadnil, ale zároveň se neporušily pecičky. Následně se čerpadlem dopraví do fermentačního tanku, kde probíhá kvašení. Jak z kvašeného ovoce získáme kořalku? Destilací. Princip je jednoduchý – při zahřívání dochází k oddělení alkoholu od ostatních složek kvasu. Potom je vše v rukou našich zkušených lihovarníků, kteří pomocí nejmodernější techniky vyrábějí jemný a voňavý destilát. Egalizace nebo i zrání nám není cizí. Rádi experimentujeme a hrajeme si s chutí našich produktů, každoročně se tak můžete setkat s méně tradičními exkluzivními výrobky. Posledním krokem je stáčení destilátu do lahví – ještě předtím se však pomocí filtru odstraní případné nečistoty a výsledný destilát se naplní do lahví.
R. Jelínek Pálenka z Planých Trnek (Budík)
Trnkovica se vyrábí z plodů planě rostoucích keřů trnky. Při výrobě se používají pouze plody, které byly ponechány na keřích během prvních mrazů.