Mintis Gin se vyrábí v italském Piemontu pod taktovkou Maestro Destilatore Denis Muni. Všechny suroviny a botanicals jsou místní a ručně sbírané. Značka se inspirovala mátou odrůdy Pancalieri, která bují poblíž lihovaru. Design lahve připomíná trs právě utržené čerstvé máty. Důležitou roli v Mintis ginu hraje ještě toskánský jalovec, který ginu dodává ovocný charakter.
Výroba Mintis Ginu je specifická tím, že se vyrábí vakuovou destilací, která trvá 8 hodin. Díky nižší teplotě 60 °C zůstane v ginu víc svěžích vůní a chutí. Vyzkoušejte to sami. Mintis Gin Clementine si užijete samotný nebo v jednoduchém drinku.
Tady je tip na recept přímo od výrobce na Clementina Negroni. Potřebujete 1 díl Mintis Gin Clementine, 1 díl Campari a 1 díl Cinzano Rosso. Promícháte a podáváte ve sklenici s ledem ozdobené mandarinkami a mátou. Ať vám chutná.
Výrobce:
Kratochvílovci,Chlumecká 765/6, 198 00 Praha 9-Černý Most
Složení:
Gin - příchuť bylinná, jalovec, mandarinka a máta
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.