Drumshanbo Gunpowder Irish Gin (Keramika) 43% 0,7L

Naše cena: 807,– Kč
Nejnižší cena za posledních 30 dnů před uvedením slevy: 814,– Kč
Jednotková cena: 1 153,– Kč/litr (1 163,– Kč/litr)
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
za 2 600,– Kč
a získejte dárek zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Drumshanbo Gunpowder Irish Gin (Keramika) 43% 0,7L
Výrobce:The Shed Distillery
Značka:Drumshanbo
Druh alkoholu:Gin
Obsah alkoholu: 43%
Objem: 0,7L
Země původu:Irsko
Druh balení:bez obalu

Popis produktu

Tvůrce nových receptur, vynálezce, experimentátor – PJ Rigney snil o vybudování vlastní palírny, ale ne ledajaké. Místo bylo rozhodující – muselo být divoké, neupravené a v srdci venkovského Irska. Místo zvědavosti a inspirace, obklopené přírodou, ponořené do bohaté historie. Objevil krásnou vesnici Drumshanbo na břehu Lough Allen na úpatí Sliabh an Iarainn (Železná hora) – věděl, že našel to pravé místo pro svůj lihovar. A ten musel být autentický – uctívající návrat k tradičním metodám využívajícím měděné kotle a sloupové destilační přístroje. PJ tam mohl experimentovat s divokými obilovinami, irskou flórou a exotickými bylinami. Palírna proto disponuje několika různými destilačními přístroji: 5 měděných „pot stills“, z nichž 3 jsou zaměřeny na irskou whiskey a 2 na Gunpowder Irish Gin a ještě 2 měděné „column stills“ zaměřené na vodku Sausage Tree Pure Irish Vodka. Všechny speciálně vyrobili mistři v nenapodobitelné rodinné společnosti Arnold Holstein v Německu. Bylo to během zimního slunovratu v roce 2014, kdy se uctívaná tradice destilování irské whiskey vrátila do západní provincie Connacht ve Skotsku. Během tohoto 21. prosince PJ a Denise Rigney spolu se svým oddaným týmem oficiálně otevřely lihovar The Shed Distillery, ve kterém se láhve dodnes ručně plní, označují a balí.
Drumshanbo Gunpowder Irish Gin (Keramika)
Dvě rozdílné kultury a tradice spojené v jedinečném záblesku inspirace. Irský gin vyráběný tradiční technikou – pomocí měděného destilačního přístroje a s použitím kvalitního obilného destilátu. Největší rozdíl mezi tímto ginem a jinými je v základní ingredienci – v Drumshanbo je použit čajovník čínský (Camellia sinensis) známý jako „gunpowder tea“. Jedná se o zelený čaj, který se pomalu suší a jemné lístky se pak opatrně svinou do lesklých kuliček.

Pomalá destilace začíná přidáním 8 rostlin do měděného kotle – tužebník jilmový, kardamom, jalovec, semínka koriandru, kořen anděliky, kořen orris, kmín a badyán. Aby vznikl unikátní gin, přidají se ještě 4 rostlinné složky do parního koše – čajovník čínský (gunpowder tea), čínský citrón, orientální grapefruit, citrónovník trnitý (kaffir lime). Po destilaci gin odpočívá – dozrává. Jeho chuť je výrazná a živá, s lehkou kořeněnou svěžestí.