Shinjiro Torii toužil přiblížit Japonsku západní kulturu. Začal s vínem. Nejprve ho dovážel, pak ho začal míchat, aby lépe vyhovovalo jeho krajanům. Shinjirovo fortifikované víno mělo velký úspěch, ale on mířil výš. Chtěl vyrobit autentickou japonskou whisky.
Vybudoval nedaleko Kjóta první japonskou destilerii. V lokalitě, která proslula svou měkkou vodou a specifickým klimatem, které se nesmazatelně otiskly do produktů palírny Suntory. Hibiki je vlajkovou lodí destilerie a právem jí patří hned několik zlatých medailí.
17letá Hibiki patřila po řadu let k těm nejoblíbenějším. Vydobyla si slávu, získala obdivovatele po celém světě a dokonce si zahrála ve filmu. A přesto ji potkal smutný konec. V 80. letech se v Japonsku pilo méně whisky a proto se jí také méně vyrábělo. Důsledky se projevily až nyní. Suntory má potíže s nedostatkem zralých whisky a pozastavila výrobu.
Hibiki 17 year old je elegantní, jemná, distingovaná. Pomalu odhaluje své krásy doušek po doušku. Po přivonění k jantarově zlatavé lahůdce ucítíte broskve, meruňky a melouny v doprovodu květinových tónů růží, lilií a listů citroníku. Na patře je nekonečně hebká s tóny karamelek, tmavých třešní, vanilky a japonského dubu. V závěru zůstává příjemně nasládlá, ovocná, s jemnou dochutí liči.