Speyburn 15YO 46% 0,7L

Naše cena: 1 520,– Kč
Jednotková cena: 2 171,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Speyburn 15YO 46% 0,7L
Výrobce:Speyburn Distillery
Značka:Speyburn
Druh alkoholu:Whisky
Obsah alkoholu: 46%
Objem: 0,7L
Věk:15 let
Země původu:Skotsko
Region původu:Speyside
Druh balení:krabička

Popis produktu

Speyburn je lehká, přírodní, sladká a klasická whisky. Je to Speyside – nic víc, nic méně. Palírna Speyburn, postavená v roce 1897 ve světoznámém regionu Speyside ve Skotsku, ztělesňuje odhodlání, zkušenosti a tradici generací, které se pojí s výrobou této oceněné single-malt skotské whisky.

John Hopkins, který již byl úspěšným obchodníkem s whisky, byl odhodlán postavit si vlastní lihovar a vyrábět tu nejlepší zlatou „skotskou“. Po celé generace je oblast Speyside ve Skotsku známá tím, že obsahuje jedny z nejčistších minerálních vod na světě. To je to, co přitáhlo Hopkinse do této oblasti při hledání ideálního místa pro založení lihovaru. Po dlouhém hledání toho správného místa Hopkins konečně objevil odlehlé údolí poblíž sladkovodního přítoku řeky Spey. Právě tam našel Granty Burn – nedotčený skrytý potok s lahodnou horskou vodou. Věděl, že z výjimečně čisté vody vznikne pozoruhodná whisky s přirozeně osvěžujícím charakterem.

Jednou z mnoha výzev, které musel John Hopkins a jeho tým překonat při zřizování lihovaru v blízkosti zdroje čisté vody, bylo fyzické umístění budovy. Pozval si světoznámého architekta Charlese C. Doiga, aby lihovar sympatičtěji začlenil do okolí – vznikl tak krásný víceúrovňový lihovar jedinečného stylu s využitím pagodového tvaru, který umožňuje konstantně proudit vzduchu skrz zrna. 125 let od destilace první kapky je Speyburn víc než jen whisky.
Speyburn 15YO
Bohaté, živé „Speyside divadlo“.

K vytvoření této okouzlující 15-leté single-malt skotské whisky používají sudy z amerického i španělského dubu. Má svůdnou jantarovou barvu se zlatým odleskem. Ve vůni dominují aroma tmavé čokolády s rozinkami a s jemným citrusovo-vanilkovým nádechem. V chuti se rozvíjejí tóny pomerančů, karamelu, vanilky a kůže se nasládlým a kořeněným závěrem.

Ocenění:
2023 – Zlato – San Francisco World Spirits Competition
2023 – Stříbro – San Francisco World Spirits Competition
2022 – Zlato – International Spirits Challenge
2022 – Zlato – International Wine and Spirit Competition
2021 – Zlato – International Wine and Spirit Competition
2021 – Trofej – International Wine and Spirit Competition