anCnoc 12YO 40% 0,7L
Jednotková cena: 1 166,– Kč/litr
nakupte ještě
za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
a získejte dopravu zdarma!
za 2 600,– Kč
a získejte dárek zdarma!
a získejte dárek zdarma!
Více o produktu
Podobné produkty
Více o produktu anCnoc 12YO 40% 0,7L
Výrobce: | Knockdhu Distillery |
---|---|
Značka: | anCnoc |
Druh alkoholu: | Whisky |
Obsah alkoholu: | 40% |
Objem: | 0,7L |
Věk: | 12 let |
Země původu: | Skotsko |
Region původu: | Highland |
Druh balení: | tuba |
Popis produktu
Příběh lihovaru Knockdhu začíná u muže s vizí (který měl také smysl pro dobrou investici). V roce 1892 koupil panství Knock podnikavý chlapík jménem John Morrison. Okolní krajina byla plná rašeliny a ječmene a nedaleko vedla železnice Great North Railway – ideální podmínky pro lihovar. Když se našly prameny čisté, průzračné vody a svěží zelená pole, John viděl zlatou příležitost. Proměnil dar přírody v něco jedinečného a podělil se o to se světem. Vzorky vody byly odeslány k analýze a brzy začala jednání s The Distillers Company of Edinburgh o vybudování lihovaru. Knockdhu Distillery v Banffshiru otevřel své brány v říjnu 1894. Tehdy byl považován za dokonalé ztělesnění moderního lihovaru. Dodnes vyrábějí lehkou, poutavou a zcela moderní whisky.
Metody výroby se za více než 100 let téměř nezměnily. Používají se dva měděné destilační přístroje unikátního tvaru – ploché dno a dlouhé úzké hrdlo zaručují vznik lehké ovocné whisky anCnoc. Kupodivu jsou to právě tyto tradiční techniky, které pomáhají vytvářet výraznou moderní chuť. Whisky dozrává v amerických a španělských dubových sudech buď po ,,bourbonu“ nebo po ,,sherry“. Sudy jsou klidně uloženy ve skladech – hrubé žulové stěny zde zajišťují stabilní teplotu, což vytváří příjemnou konzistentní atmosféru pro zrání. Historie, dědictví, hrdost, vášeň a tradice definují výrobu jejich whisky tak jako před všemi těmi lety.
Metody výroby se za více než 100 let téměř nezměnily. Používají se dva měděné destilační přístroje unikátního tvaru – ploché dno a dlouhé úzké hrdlo zaručují vznik lehké ovocné whisky anCnoc. Kupodivu jsou to právě tyto tradiční techniky, které pomáhají vytvářet výraznou moderní chuť. Whisky dozrává v amerických a španělských dubových sudech buď po ,,bourbonu“ nebo po ,,sherry“. Sudy jsou klidně uloženy ve skladech – hrubé žulové stěny zde zajišťují stabilní teplotu, což vytváří příjemnou konzistentní atmosféru pro zrání. Historie, dědictví, hrdost, vášeň a tradice definují výrobu jejich whisky tak jako před všemi těmi lety.