Jack Daniel's Single Barrel Barrel Strength 64,5% 0,7L

Naše cena: 1 977,– Kč
Jednotková cena: 2 824,– Kč/litr
Delší doba dodáníZboží je objednané u zahraničního dodavatele. Doba dodání může být delší. Budeme vás informovat, jakmile bude zboží dostupné.

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Jack Daniel's Single Barrel Barrel Strength 64,5% 0,7L
Výrobce:Jack Daniel Distillery
Značka:Jack Daniel's
Druh alkoholu:Whisky
Obsah alkoholu: 64,5%
Objem: 0,7L
Země původu:Spojené státy americké
Region původu:Tennessee
Druh balení:krabička

Popis produktu

Palírnu založil v roce 1866 muž jménem Jack Daniel, který byl znám svým vytříbeným vkusem. Od jeho záliby v oblecích na míru až po způsob, jakým vyráběl whisky – na detailech mu záleželo vždy. A žádný detail nebyl pro Jacka důležitější než „mash“ (jeho kaše) – jemná směs zrn, která formuje chuť této whisky. V lihovaru dodnes používají jejich tradiční recepturu sestávající z 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. Použití kukuřice prvotřídní kvality dává rmutu jeho příjemnou sladkost a dostatečné množství žita ji doplňuje robustními tóny pepře, které vytvářejí krémovou hladkost.

K výrobě whisky je potřebná kvalitní voda, a proto při založení lihovaru Jack koupil vodní zdroj „Cave Spring Hollow“ – jeskyni s jejím okolím, které jsou vzácným přírodním zdrojem křišťálově čisté pramenité vody. Vrstvy jeskynního vápence přirozeně dodávají vodě různé minerály, které přispívají k jejímu unikátnímu charakteru.

Destilace začíná smícháním těchto zrn s vodou. A stejně jako pekař připravuje chléb z kynutého těsta, přidáním trochy startovacího droždí z předchozí dávky začínají destilaci přidáním vlastní startovací kaše (,,mash“) pro konzistentní a kvalitní whisky. Použití startéru je důvodem, proč se Jack Daniel's nazývá „Sour Mash“ (kyselá kaše). Rmut se fermentuje 6 dní a poté se jednoduše destiluje ve velké měděné nádobě vyrobené na míru podle přesných specifikací. Aby si whisky zachovala více chutí, namísto běžné dvojité nebo trojité destilace, která se běžně používá, se zde odpařuje a kondenzuje pouze jednou.

Po destilaci se syrová whisky vydá na náročnou cestu. Kapka po kapce se plazí přes ručně vyrobené dřevěné uhlí tempem, které určuje pouze gravitace. Proces trvá 3 – 5 dní a po jeho dokončení dosáhne whisky té správné chuti. „Dřevěné uhlí dokáže za několik dní dosáhnout toho, co v sudu trvá několik let,“ tvrdí mistr lihovarník Jeff Arnett. A právě proto se Jack Daniel's nazývá Tennessee Whiskey a ne „bourbon“.

Sudy na zrání si jako jeden z mála lihovarů vyrábějí sami ručně. Na jejich výrobě se podílí dva důležité elementy – americký bílý dub a precizní americká řemeslná výroba. Pohromadě je nedrží lepidlo ani hřebíky, ale samotný tlak zrající whisky a přesné uspořádání dřeva – 33 samostatných dřevěných lamel. Každý jeden sud je unikátní, protože vytvořit jej je příliš pečlivý úkol na to, aby se dala provést na automatizované montážní lince. Po složení se vnitřek sudu opálí, aby se vyloučily přírodní cukry ze dřeva a zkaramelizovaly se. Tyto cukry jsou tak důležitou součástí vývoje chuti této whisky, a proto si vyvinuly vlastní unikátní metodu opékání sudů. Sudy se vždy použijí pouze jednou, neboť poté, co předají většinu svých chutí do whisky, se prodají jiným výrobcům k výrobě dalších produktů – speciálních edic rumů, piva nebo různých omáček (tabasco). Zkušený tým degustátorů považuje whisky za připravenou k plnění do lahví, až když chutná jako Jack Daniel's – doba stárnutí se může jemně lišit, jelikož tvorba takové whisky vyžaduje velkou trpělivost a odbornou praxi.
Jack Daniel's Single Barrel Barrel Strength
Tato vysoce postavená ,,Single Barrel" Tennessee Whiskey, kterou vybral hlavní Master Distiller a byla lahvována při plné sudové síle, odráží chuť, kterou jí dávají ručně vyrobené opálené sudy z amerického dubu. Barrel Strength lahvovaný po jednotlivých sudech pozvedá chuť vanilky a chuť opáleného dubu podle Jackovy ochranné známky na odvážné nové úrovně pro aromatický a hladký zážitek z whisky, doplněný tóny sladkého hnědého cukru, které ustupují náznakem tmavého pepře.