Togouchi 15YO 43,8% 0,7L

Naše cena: 3 141,– Kč
Jednotková cena: 4 487,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
za 2 600,– Kč
a získejte dárek zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Togouchi 15YO 43,8% 0,7L
Výrobce:Sakurao Brewery and Distillery Co., Ltd.
Značka:Togouchi
Druh alkoholu:Whisky
Obsah alkoholu: 43,8%
Objem: 0,7L
Věk:15 let
Země původu:Japonsko
Druh balení:krabička

Popis produktu

Palírna Distillery Sakurao se nachází v japonském městě Hirošima, které leží na pobřeží vnitrozemského moře Seto. Tato přímořská oblast je obdařena přírodním bohatstvím a je orientována naproti místu světového dědictví Miyajima. Palírna spravuje společnost Sakurao Brewery and Distillery, která se od svého založení, což bylo před více než 100 lety, věnuje vaření piva a destilaci. V této palírně vyrábějí sladovou whisky, obilnou whisky a gin. Při výrobě věnují zvláštní pozornost každému detailu – výběr ingrediencí z Hirošimy, destilační přístroje vyrobené na míru a použití tradičních anglických metod destilace.

Zde vyráběná sladová whisky prošla procesem, který byl zdokonalen do nejmenšího detailu – mletí sladu, fermentace, dvojitá destilace a sudování. Každý krok je důležitý, aby whisky dosáhla charakteristické silné a jedinečné chuti. Obilnou whisky zde vyrábějí z japonského ječmene a sladu. Mletý ječmen a slad se přidají do teplé vody a směs se poté zahřívá, aby se škroby v ječmeni rozložily enzymy ze sladu na cukr. Proces, který se zde děje, se nazývá „rmutování“. Rozmačkaná kašovitá tekutina se ochladí na přibližně 25 °C a přidají se kvasinky, aby se začalo kvašení. Směs se umístí do fermentační nádrže přibližně na 3 dny a po ukončení fermentace bude připravena kaše s obsahem alkoholu asi 10%. Následně probíhá destilace pomocí destilačního přístroje vyrobeného na míru a techniky pečlivě předávané z generace na generaci již více než 100 let.

Čerstvá sladová a obilná whisky se zvláště naplní do sudů a nechá se odpočívat. Používají se sudy po ,,bourbonu“ a ,,sherry“, ve kterých zraje minimálně 3 roky nebo více – odpočívá ve dvou skladech s různými teplotami – v Sakurao Distillery a v tunelu na přerušené části linky JR v Togouchi (město Akiota, prefektura Hirošima) . Teplé větry z vnitrozemského moře Seto a studené větry z hor způsobují během roku velký teplotní rozdíl, který vede k rychlému zrání sudů ve skladu Sakurao. Sklad v Togouchi využívá starý železniční tunel, který udržuje chladné teploty bez ohledu na roční období, což umožňuje, aby whisky časem pomalu dozrávala. Po dostatečném odležení se sladová a obilná whisky smíchá a vznikne tak nová míchaná whisky. Spojují zde své odborné dovednosti a jemné smysly, aby identifikovaly jedinečné kvality sladové a obilné whisky a smíchali je tak, aby zajistily dokonalou rovnováhu mezi mírným rašelinovým aroma a jemným závěrem míchané whisky Togouchi.
Togouchi 15YO
Sladová whisky s dobře vyváženým rašelinovým aroma a jemnou vanilkovo-čokoládovou sladkostí se mísí s obilnou whisky s luxusními citrusovými tóny a lehkou chutí.

Má krásnou zlatou barvu. Ve vůni se nejprve objeví jemné a elegantní sladké tóny ovoce, které se poté rozvinou do svěžích tónů koření a citrusů. Chuť je jemná a hladká – sladké tóny vanilky zjemňují kouřové rašelinové tóny. V závěru se lehce prolíná hořká čokoláda s oříšky.