Bushmills Black Bush Sherry Cask Reserve 40% 1,0L

Naše cena: 674,– Kč
Jednotková cena: 674,– Kč/litr
Na skladě

Pokud si zboží objednáte do 12:00, zboží obvykle expedujeme z našeho skladu do 24 hodin (s výjimkou víkendů a svátků).

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
za 2 600,– Kč
a získejte dárek zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Bushmills Black Bush Sherry Cask Reserve 40% 1,0L
Výrobce:The Old Bushmills Distillery Co Ltd.
Značka:Bushmills
Druh alkoholu:Whisky
Obsah alkoholu: 40%
Objem: 1,0L
Věk:Reserve
Země původu:Irsko
Druh balení:bez obalu

Popis produktu

Městečko Bushmills v Severním Irsku je domovem nejstarší licencované palírny whiskey na světě. Oficiální záznamy sahají až do roku 1608, kdy jí byla udělena licence k destilaci. Již více než 400 let lihovar Bushmills vyrábí jedinečnou whiskey díky zkušenostem a řemeslu, které se předávají z generace na generaci. Každá whiskey se destiluje, zraje a lahvuje přímo v Bushmills. Voda na výrobu pochází z řeky Bush, která teče přes lůžka čedičových skal.

V 50. letech 19. století ,,koruna“ v Irsku uvalila daň na lihovary, a to přes daň z ječmene. Již tehdy byl sladový ječmen známý po celém světě jako ingredience vhodná pro výrobu nejkvalitnější whiskey, známé jako whiskey „pure malt“. Když se k destilaci používá pouze sladový ječmen a vyrábí se v jednom lihovaru, jedná se o „single malt“. Tato daň však navždy změnila irskou whiskey, protože téměř každý irský lihovar (vyrábějící whiskey) začal ječmen nahrazovat kukuřicí nebo jinými méně kvalitními obilovinami – v Bushmills však ne, dodnes pokračují v destilaci „single malt“ whisky.

The Old Bushmills Distillery v roce 1885 zničil katastrofální požár, avšak brzy ho nově přestavěli a opět pokračovali v plné výrobě, aby uspokojili prudkou poptávku v USA. Oslavená sladová whisky Bushmills získala řadu cen v mezinárodních soutěžích lihovin včetně jediné zlaté medaile pro whisky na výstavě Expo v Paříži v roce 1889. Její sláva rostla, díky čemuž se stala součástí populární kultury – objevuje se v klasických filmech a nezapomenutelných reklamních kampaních.
Bushmills Black Bush Sherry Cask Reserve
Směs, která spojuje výjimečně vysoký podíl „single malt“ sladové whisky se sladkou „small batch“ obilnou whisky. Po smíchání dozrává v sudech po „bourbonu“ a „sherry Oloroso“. Tento jedinečný recept zajišťuje, že Black Bush má bohaté ovocné tóny a hluboký, intenzivní charakter vyvážený neuvěřitelně jedinečnou jemností. Ve vůni dominují ovocné aroma „sherry“ a sušeného ovoce se závanem rozinek. V chuti je jemná a hedvábná, s oříškovým podtónem. Závěr je jemný a nasládlý.