Glenfarclas 10YO 40% 0,7L

Naše cena: 857,– Kč
Jednotková cena: 1 224,– Kč/litr
Delší doba dodáníZboží je objednané u zahraničního dodavatele. Doba dodání může být delší. Budeme vás informovat, jakmile bude zboží dostupné.

nakupte ještě

za 3 500,– Kč
a získejte dopravu zdarma!
Více o produktu

Podobné produkty

Více o produktu Glenfarclas 10YO 40% 0,7L
Výrobce:J&G Grant, Glenfarclas Distillery
Značka:Glenfarclas
Druh alkoholu:Whisky
Obsah alkoholu: 40%
Objem: 0,7L
Věk:10 let
Země původu:Skotsko
Region původu:Highland
Druh balení:tuba

Popis produktu

Jedno slavné příjmení, šest generací – skutečný rodinný podnik. Výrazná, někteří říkají, že nezapomenutelná, chuť skotské whisky Highland Single Malt je výsledkem 150 let zkušeností. Trvání na použití tradičních destilačních metod dodává výrobkům ducha a osvědčenou kvalitu. Destilace probíhá dvakrát v tradičních přímo ohřívaných kotlích. Glenfarclas, z galštiny "údolí zelených travnatých porostů", se nachází na úpatí Ben Rinnes ve Skotsku – daleko v horách, kde na vřesem pokrytých svazích se tající sníh mění na křišťálově čistou pramenitou vodu vytékající ze žuly dole.

John Grant (Glenfarclas) osobně vycestoval do jedné konkrétní rodinné firmy Bodega ve Španělsku, aby vybral jen ty nejkvalitnější evropské dubové sudy, které se dříve používaly na zrání jemných oloroso sherry. Konkurenční lihovar napsal rodině Grantovcov v květnu 1912: "Ze všech whisky je králem slad, ze všech králů vládne Glenfarclas", což je nadčasový kompliment, který si rodina dodnes váží. V současnosti výrobu zajišťuje malý, ale jedinečně zkušený produkční tým, který pozorně sleduje výrobu Glenfarclas a drží se stejných řemeslnických metod, které se předávají již po staletí.
Glenfarclas 10YO
Barva je zlatá a velmi živá. Ve vůni cítit lákavé sladové tóny a sladké sherry kombinované s delikátními aromaty jemných koření. Zahřívání poháru umožní rozvinout se jemným tónem medu, vanilky a hrušky. Chuť je delikátní lehká a elegantně kombinuje chutě sladu, sladkého sherry, špetky sušeného ovoce, vanilky, skořice a hřebíčku. Závěr je dlouhý, hladký a kořeněný.