7. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Samai je kmerský výraz pro moderní a pro rumy nesoucí tento název je to příznačné, jde totiž o jedinou značku prémiových rumů z Kambodži.
Za rumy Samai stojí Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, kteří objevili potenciál místní produkce cukrové třtiny a rozhodli se jej využít. Zakládají si na vynikající kvalitě, proto celý proces výroby - fermentace, destilace, zrání, filtrace i lahvování - probíhá na jednom místě v kambodžském Phnom Penhu.
Základem rumů Samai je prvotřídní melasa z místní cukrové třtiny, které se zde díky podnebí mimořádně daří. Fermentuje se v nerezových tancích a následně destiluje v malých měděných kotlících pod dohledem master distillerky Moang Darachampich, dámy s výjimečným smyslem pro detail.
Samai Gold byl prvním rumem, který společnost uvedla na trh. Vzniká z nejkvalitnější melasy z provincie Koh Kong a po kotlíkové destilaci zraje minimálně dva roky v sudech z amerického a francouzského dubu a v sudech po sherry. Nakonec je lehce doslazen organickým medem z oblasti Preah Vihear. Má plný komplexní charakter, který odráží jedinečnost oblasti, kde vzniká.
Aroma: typické exotické aroma kotlíkových rumů Samai, umocněné zráním v sudech, s tóny vanilky, dubu a lehké stopy medu.
Chuť: tóny dubu, medu s lehkou stopou hořké čokolády.
Závěr: dlouhý se sladkými tóny medu.
7. květen
13. květen
10. červen