Koupil jsem na doporučení a udělal jsem dobře.... i já doporučuji.
bohužel se nejedná o kouzelnou bezednou lahev
Kvalitni rum staceny na ostrove Cuba. krasne jemny a chutove zajimavy profil.
Bohužel nemohu doporučit. Bez vůně, bez chuti, zaručeně spálené chuťové pohárky na celý večer. Lituji utracených 1250 Kč za, kterých bych očekával kvalitu.
Přichází skutečná eminence mezi kubánskými rumy. Luxusní Eminente Reserva v sobě snoubí umění nejmladšího rumového mistra a nejstarší rumové tradice Kuby. Maestro Ronero César Martí pro svůj první blend zvolil zcela unikátní systém dozrávání a míchání. Díky tomu má Eminente neskutečně hlubokou chuť s jemností mladých rumů i vyzrálostí těch starších.
Rumy, které César vybral pro temně jantarový Eminente Reserva, zrály minimálně 7 let ve francouzských dubových sudech po whisky. Poměr zralých aguardiente je přitom ojediněle vysoký – celých 70 %.
Výsledkem je bohatá vůně čerstvě pražené kávy, pečených mandlí a kakaa. Na patře je rum díky podpisu whiskových sudů jemně kouřový, s tóny vanilky, kávy a lehce pikantním nádechem zázvoru, sečuánského pepře a švestek v pozadí. Dokonalost.
Césara Martího obklopovala pole cukrové třtiny už od dětství. V žilách mu koluje melasa a láska k rumu a jeho největším snem bylo odjakživa stát se rumovým mistrem. To je na Kubě velmi vážená funkce. Maestro Ronero ví o výrobě a zrání rumu všechno. Díky tomu dokáže mistrně kombinovat chutě a pozná, jaké zacházení si rum žádá. A rozhodně není zvykem se jím stát v pouhých 33 letech. César Martí to dokázal jako první v historii.
Tradičně kubánské rumy dělí ostrov na dvě poloviny. V té západní, v okolí Havany, vznikají intenzivní suché kousky ideální pro koktejly, na východě se pak vyrábí jemné, ovocné rumy, které si vychutnáte samotné nebo s kostkou ledu.
Eminente Reserva pochází ze střední části Kuby, známé pro svůj tvar mezi místními jako Isla del Cocodrilo. Krokodýlí ostrov. Spojuje obě tradice. Je osvěžující i robustní, jemný a přesto bohatý. A sluší mu to jak samostatně, tak v jednoduchých koktejlech, jako je rumový Old Fashioned.
César Martí zvolil unikátní výrobní postup, který navazuje na historickou výrobu z 19. století a ukazuje, že tradice má místo i v moderním světě. Spočívá v inovativním systému zrání a míchání aguardientes. Aguardientes jsou duší kubánského rumu. Odpočívají 2-3 roky v dubových sudech po whisky, pak se mísí s tradičními jemnými rumy a s nimi zrají dalších minimálně 7 let.
V Eminente Reserva najdete nejvyšší poměr zralých aguardientes na trhu. Až 70 % oproti běžným 18 až 20 %. Výsledkem je neuvěřitelně barevný aromatický profil. Temně jantarový rum voní po čerstvě pražené kávě, pražených mandlích a kakau. V chuti dominují jemně kouřové tóny vanilky a kávy s dotykem zázvoru, sečuánského pepře a švestek.
Ulovte jednu z číslovaných láhví a objevte novou rumovou tvář Kuby. Moderní a přesto s nádechem dob dávno minulých.
Rum Eminente Reserva je letos uveden na trh pouze ve čtyřech zemích, mezi kterými je i Česká republika.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Míchané nápoje a koktejly z Eminente Reserva 7y 0,7l 41,3%