Zobrazen 577. – 592. z 963 výsledků
-
1680,00 Kč
Jemný karamelový bouquet naláká svou vůní, poté se vyvíjí do vzácné vůně vanilky, dubu a intenzivního tabáku.
Robustní a složitá struktura odhaluje bohaté aroma fíků, bourbonu a grilovaných ořechů, který vrcholí tóny evokujícími jemný koňak.
Ve sklepech Maison Peyrat jsou několik měsíců uchovávány v dubových sudech, které se dříve používaly ke stárnutí koňaku, aby dodávaly ústům neporovnatelnou eleganci a větší kulatost.
-
860,00 Kč
Rum kapely, který byl představen v listopadu 2018, se již prodalo více než 100 000 lahví po celém světě a v současnosti je dostupný na více než 15 trzích. Pozitivní na Motörhead Rumu je, že může ke svému pokračujícímu úspěchu přidat cenu Rum & Cachaca Gold Award 2020, která se již v USA těší zlatému statusu s „The Fifty Best“.
Sari Wilholm, spoluzakladatelka značek For Fans, které vyrábějí řadu lihovin Motörhead, k ocenění říká: „Jsme tak hrdí, že rum získal uznání mezi některými z nejlepších značek lihovin na světě. Líbí se mi, že jsme dokázali, že pro Motörhead je místo nejen na hudební scéně, ale také na globální scéně likérů. Sledujte tento prostor – od Motörhead Spirits toho může přijít mnohem víc!“.
Motörhead Premium Dark Rum je vyroben s vysokou kvalitou a chutí v rámci procesu vývoje, což zajišťuje konečný produkt dostatečně působivý pro fanoušky i milovníky rumu. Produkt z nejkvalitnějšího výběru karibských rezervních rumů zraje osm let v sudech po bourbonu. Výsledkem je hladký, tmavě hnědý rum – plný s tóny čokolády, araku, vanilky a kořenitým závěrem.
Na zdraví!
-
-
4555,00 Kč
Při výrobě tohoto rumu použil Master blender Allen Smith ty nejlepší jednou a dvakrát destilované rumy z nejstarších rezerv Mount Gay. Jde o důmyslný blend vzácných a pozoruhodných sudů, které Allen po léta pečlivě kontroloval. Pro namíchání a dosažení perfektně vyvážené a harmonické chuti bylo použito 44 různých rumů.
Aroma: rafinovaná harmonie dubových a karamelových tónů.
Chuť: vyvážená kombinace karamelu a kořenitosti.
Závěr: jemný a delikátní.
Složení: destilát z cukrové třtiny, pitná voda, barvivo: karamel.
-
890,00 Kč
Ochutnejte rum, který se vyrábí stejně od roku 1703. Mount Gay Black Barrel Double Cask 0,7l 43% je malosériovka, která zraje dvakrát a chutná dvakrát víc.
-
1099,00 Kč
Rum, který stvořil rum. Tak se říká Mountgay Rumu, nejstaršímu výrobci rumu na světě. Mountgay XO je opulentní blend nejkvalitnějších destilátů stařených 8–15 let, smíchaný z rumů vyrobených převážně metodou pot still, což mu dodává větší jemnost a harmonickou chuť.
Aroma: skvělá rovnováha zralých banánů a opečeného chleba, následovaná vanilkou a hřejivým kořením.
Chuť: bohatá s tóny sladkých mandlí, marcipánu, vanilky, moka a zralých banánů.
Závěr: nebývale jemný a harmonický.
Složení: destilát z cukrové třtiny, pitná voda, barvivo: karamel.
-
6666,00 Kč
Parádní zralý rum 6 měsíců odpočíval v sudech po skotské whisky z Islay. Výsledek spojuje to nejlepší z obou lahůdek. Okuste Barbados s kouřovým skotským přízvukem.
-
-
759,00 Kč
Než se cukrová třtina vysadila v Karibiku, předtím, než se v Londýně destiloval gin, ještě předtím, než se poprvé použilo slovo „alkohol“, lidé vypili Arrack. Na konci 15. století se portugalští a holandští obchodníci dostali na ostrov Jáva. Zjistili, že čínští pěstitelé cukrové třtiny vyvinuli tajný recept, který umožňoval fermentaci a následnou destilaci melasy, aby se vytvořil produkt, který je dnes znám jako BATAVIA ARRACK – indonéské RUM.
BATAVIA byl název Jakarty, hlavního města Indonésie, která se nachází na ostrově Jáva. Batavia Arrack možná proto přeložit jako „silný Jakartská likér. Batavia Arrack lze odlišit od ostatních rumů přidáním fermentované červené rýže zvané Qu nebo Chu v procesu fermentace melasy. Toto melasovými víno se pak destiluje v tradičních čínských kotlích na 65% před uložením do terakotových váz. Bylo to v roce 1641, kdy jsme poprvé začali používat „leaguery“ (150-galonové sudy) pro skladování a přepravu Batavia Arrack, které nahradily křehké a těžkopádné kameninové vázy. Byly vyrobeny z teaku, tradičního indonéského dřeva.
Naga Java reserve – barvou připomíná fialový bobulové med se světle červenými tóny. Při prvním pohledu vidíte krásnou čistotu a dokonalou rovnováhu. Výraznou vlastností tohoto nápoje je exotická a kořeněná vůně. V nápoji voní muškátový oříšek, hřebíček, kakao. Na vlnách teplého cukru tóny manga a banánu společně s vůní bylin a suchých listů cukrové třtiny. Chutná stejně dobře „samotě“ i v cocktailu.
-
-
921,00 Kč
NAGA Java Reserve je směs dvou destilací: první je 65% lihovina získaná destilací v tradičních čínských destilačních přístrojích. Druhý, s 92 % ABV, se získá destilací v kolonovém destilačním zařízení.
DESTILAČNÍ PROCES
Fermentace melasy a fermentované červené rýže v teakových kádích do 12% ABV.
52% tohoto „třtinového vína“ se destiluje v tradičních čínských destilačních přístrojích, dokud nedosáhne 30% ABV. Poté se destiluje ve stejných destilačních zařízeních podruhé, dokud nedosáhne 60-65%. 48% třtinového vína se destiluje v kolonovém destilačním přístroji na 92%. Takto získaný rum pak zraje 3 roky v týkových sudech, poté se přenese do sudů z amerického dubu (ex-bourbon sudů) na 4 roky, než zraje poslední rok v sudech z třešňového dřeva.
K dvojitému zrání v sudech z teaku a ex-bourbonu z amerického dubu se přidáva poslední rok zrání v sudech z třešňového dřeva, což umožňuje, aby nápoj rozvinul chuť medu a třešně morello.
Na zdraví!
-
-
1160,00 Kč
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Rum Nation Demerara Solera N° 14 vzniká z melasy cukrové třtiny v britské Guyaně. Jedná se o blend různých ročníků z kotlíkového destilačního zařízení, které dodává plnou chuť, a lehčích rumů z destilační kolony. Hlavní staření probíhá v sudech z amerického dubu, do kterých byl předtím uložen bourbon, a ze kterých rum získá krémovou sladkost. Následné dvanáctiměsíční uložení do sudů po sherry Oloroso a Pedro Ximenez zvýrazní kořeněný charakter rumu. Nakonec je do blendu kvůli větší komplexitě…
-
690,00 Kč
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. Intenzivně rostlinný charakter cukrové třtiny, typický pro „agricoly“ neboli zemědělské rumy, dělá z tohoto rumu ze stoleté destilerie na ostrově Guadeloupe svěží, aromatickou volbou pro míchání. Díky sladkokyselému aromatu máty a solených zelených oliv a své výrazné, avšak ne příliš syté chuti v zemitém stylu destilerie, se perfektně hodí do mnohých tradičních koktejlů s osobitým nádechem. Stejně dokonalý je ale rovněž podávaný s drceným ledem, jakožto prosté letní osvěžení.