Lžínská Hruškovice Williams

Hruškovice Williams 50%

Základní surovinou hruškovice pálenky jsou máslové hrušky odrůdy Williams, které jsou pěstovány v údolí řeky Rhôny, kde díky optimálním klimatickým podmínkám a složení půdy dosahují špičkové kvality. Po ruční sklizni začínající v polovině srpna jsou po vytřídění jen zralé, sladké a nepoškozené hrušky rozdrceny na kašovitou hmotu /pyré/ a dochází k fermentaci. Po jejím ukončení je prováděna dvojitá destilace a pálenka prochází několika filtracemi.

Lžínská hruškovice Williams se řadí mezi klenoty této rodinné palírny. První odkazy na odrůdu hrušky Williams jsou z druhé poloviny 18. století. Willamsky jsou žluté nebo narůžovělé, sladké a šťavnaté. Vyznačuje se typickou chutí a má dokonalé aroma. 

Čím je Hruškovice Williams ze Lžína jedinečná?

  • Pálí se z české odrůdy hrušky „Williamsova čáslavka“ (Barlett)
  • Při kvašení se musí dodržovat specifická a přísná pravidla
  • Na výrobu destilátu se používá pouze české ovoce

 

Lžínská Hruškovice Williams
Lžínská Hruškovice Williams
Destilera.cz
Logo
Enable registration in settings - general